Halka tefsira pod nazivom “Najljepše kazivanje-komentar sure Jusuf” održana je u petak 9. februara 2019. godine poslije jacija-namaza u džamatu Zelinja Donja.

Prisutnima se obratio koordinator Mreže mladih Selvir-ef. Mujanović, a predavanje je održao imam džemata Zelinja Donja Izudin-ef. Baturić. Hor Mreže mladih Medžlisa IZ-e Gradačac izveo je nekoliko ilahija.

Poslije halke tefsira džemat Zelinja Donja je organizovao turnir u stonom tenisu. Učešće je uzelo 16 takmičara. Najuspješniji su bili takmičari Bahrudin Mehić ( Modriča), Mahir Jahić (Jelovče selo), Iljas Ćorić (Zelinja Donja).

U organizaciji džemata Vida I i Mreže mladih u nedjelju 10. februara 2019. godine poslije jacija-namaza održana je Večer Kur'ana i promocija knjige u džematu Vida I.

Učači Kur'ana bili su učenici Behram-begove medrese iz Gradačca: hafiz Zejd Špijodić, Harun Mešanović, Halima Baturić i Abdulkadir Husić.

Promovisana je i knjiga Odgoj Salahudinove generacije i povratak u Jerusalim autora Madžida Arsan Kejlanija, a promotori su bili prevodioci ovog djela hafiz mr. Edin-ef. Dedić i Jusuf Džafić.

Skupu su se obratili glavni imam Nusret-ef. Kujraković i imam džemata Emir-ef Smajlović.