U srijedu, 28. februara ove godine, upriličen je predramazanski susret muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića s imamima medžlisa Bratunac, Srebrenica i Vlasenica. Susret je održan u džematu Cerska, Medžlis IZ Vlasenica.

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao važnost misije imama u Podrinju, naglasivši da su njihove uloge među najvažnijima u našem narodu. Posebno je ukazao na emanet podučavanja ljudi vjeri, što je prije svih obaveza imama u džematima. Muftija je istakao da imami u svom radu neposredno djeluju među ljudima, svojim džematlijama, i oni su temelj Islamske zajednice. Medžlisi i džemati u Podrinja imaju dobru osnovu ali će se i u narednom periodu mnogo raditi da se stanje dodatno unaprijedi, naglasio je muftija te se zahvalio imamima Podrinja na njihovoj misiji.

Imamima, njihovim porodicama i džematlijama, muftija Fazlović je čestitao 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i poželio im blagoslovljen mjesec ramazan.

Glavni imami Elvir-ef. Hodžić, Damir-ef. Peštalić i Nurdin-ef. Grahić zahvalili su se muftiji Fazloviću na podršci koju pruža imamima i džematima u Podrinju te su predstavili trenutno stanje u medžlisima.