Povodom početka nove školske godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović je uputio muderrisima, svim zaposlenicima i učenicima čestitku u kojoj se između ostalog kaže:

“Dobro je poznato da naše medrese, odgojno-obrazovne institucije, stoljećima učestvuju u obrazovanju generacija mladih ljudi čije ličnosti se odlikuju vjerom, moralom i odgovornošću, te kontinuirano utječu na afirmaciju opće kulture i obrazovanja. Behram-begova medresa nam je posebno dragocjen putokaz u našoj odgovornosti za mlade ljude. Stoga su naša radost i očekivanja zbog početka nove školske godine u Medresi uistinu velika.

Početak školske godine je dobra prilika da podstaknemo učenike na intenzivnije propitivanje njihovih mogućnosti i rezultata, da ih ohrabrimo u ostvarenju ciljeva, sticanju novog znanja i činjenju dobra. Odgajajmo ih sa dubokom sviješću da je od čovjeka zatraženo da uči u ime Boga koji Svojom Riječju i znakovima popravlja i odgaja čovjeka do mjere upotpunjenja njegove zemaljske zadaće, te ostvarenja sreće i zadovoljstva na Ovom i Budućem svijetu.

Neka vam Svemogući Bog, Koji zna ono što ne znaju Njegova stvorenja i bez Čijeg se znanja i volje ništa ne događa, pomogne u vašoj plemenitoj misiji.”