Ove godine Medžlis Islamske zajednice Tuzla izdao je deseto jubilarno izdanje Ramazanskih novina.

Na naslovnoj strani desetih Ramazanskih novina nalazi se Gazi Turali-begovog vakuf, a fotografiju je za potrebe novina ustupio portal Tuzlanski.ba

Ramazanske novine obiluju korisnim i poučnim sadržajem koji je pogodan za sve članove porodice. U ovom broju je objavljen i intervju sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovićem, ramazanska poruka glavnog tuzlanskog imam hafiza Ahmed-ef. Huskanovića, te niz drugih sadržaja koje prate aktuelna dešavanja, ali i one uobičajne ramazanske teme.

I ove godine je tiraž Ramazanskih novina bio 5.000 primjeraka. Novine su štampane u full coloru i sadrže 56 stranica. Podršku ovom važnom projektu iz godine u godinu Medžlisu pruža Grad Tuzla, te niz privrednih subjekata, vakifa i prijatelja koji ovaj specifični projekat smatraju važnih za Zajednicu.

Glavni i odgovorni urednik novina, koje su jedinstvene i prepoznatljiv po tome jer nije poznato da ijedan drugi medžlis ima isti ili sličan projekat, je tuzlanski imam Ibrahim Softić. Redakciju ove publikacije čine tuzlanski imami, uposlenici i vjeroučitelji Medžlisa Tuzla. Članovi redakcije su: Muamer Hasanbašić, Memsudin Gobeljić, Elmedina Osmić Brzović, Esmir Hasanović, Dženan Rahamnović, Sanel Hodžić, Almedina Imširović i Elmedin Avdibašić.

Štampu je, kao i ranije, radila tuzlanska štamparija OFF-SET d.o.o. Tuzla, dok je tehničko uređenje i dizajn bio zadužen Ahmed Hadžić. Lekturu novina potpisuje Nedim Alić.

Novine su besplatne i dostupne su u svim tuzlanskim džematima, a elektronsko izdanje novina možete preuzeti ovdje.