U subotu 17. augusta 2019. godine na lokalitetu Bandera održana je manifestacija “Dova za domovinu”. Organizatori su bili Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Grad Gradačac uz podršku gradačačkih boračkih organizacija i udruženja.

Manifestacija je otvorena intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i učenjem Fatihe šehidima. Prigodan vjerski program izveli su gradačački imami.

Prisutnima su se obratili dr. Sead-ef. Seljubac, izaslanik Muftije tuzlanskog, gradonačelnik Gradačca mr. Edis Dervišagić i glavni imam Medžlisa IZ-e Gradačac Nusret-ef. Kujraković. Historijski čas održao je major Sadan Imamović, a dovu za domovinu proučio je Husein Jukan, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Gradačac.
Ovim programom obilježena je druga godišnjica od otkrivanja spomenika borcima Armije RBiH LJiljan na Banderi. Spomenik je podsjetnik na herojstvo branilaca Gradačca i Bosne i Hercegovine.
U okviru ovogodišnje manifestacije po prvi put je organizovan „ Marš pobjede Ljiljan-Bandera 2019.“, odnosno pješački hod od šehidskog spomen obilježja Turbe u Zelinji Donjoj do lokaliteta Bandera.