Uz bogat vjerski i kulturni program, u kojem su vjernici uživali nekoliko dana, u nedjelju 30. augusta 2015. godine okončana je manifestacija “Dani djevojačke pećine” Kladanj 2015. 

Noć prije je proučen mevlud i tevhid šehidima i omladini Brateljevića, te zikr koji je predvodio Mustafa Hadžić, predstavnik Tarikatskog centra BiH, s dervišima iz svih krajeva BiHi imamima s područja Kladnja i Živinica.Bilo je to pravo razgaljenje za muminske duše.Obraćanje su imali glavni imam MIZ Kladanj Asim-ef. Esmić i Edhem-ef. Čamdžić, izaslanik Reisu-l-uleme.

Samoj dovi je tradicionalno prisustvovao veliki broj vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Program je otvorio glavni kladanjski imam Asim-ef. Esmić.Gosti iz Muftijstva tuzlanskog i Rijaseta IZ-e u BiH su bili Sead-ef. Seljubac i Edhem-ef. Čamdžić.Osim njihovoga,prisutni su mogli poslušati i obraćanje načelnika općine Kladanj Jusufa Ćavkunovića.

Između govora zvaničnika, nekoliko ilahija i zikr izveli su imami Medžlisa Kladanj i dio hora Medžlisa. Svečani program je završen učenjem dove i klanjanjem podne namaza.

{gallery}0109150{/gallery}