Muftija tuzlanski obišao gradilište prvog studentskog hotela za djevojke u Bosni i Hercegovini, koji je pred otvaranjem

U petak 28. augusta ove godine Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, obišao je gradilište studentskog hotela Dorrah u Tuzli.

To je prvi studentski hotel za djevojke u Bosni i Hercegovini. U ovoj posjeti s muftijom Fazlovićem su bili i Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, te predstavnici Udruženja za blagostanje iz Kuvajta Ayman Al-Fakawi i Muammer Akriche.

Obilazeći gradilište, muftija Fazlović je izrazio čestitke investitorima na ovome poduhvatu, kojim se otvaraju nove mogućnosti studiranja za mnoge djevojke iz cijele Bosne i Hercegovine.

Studentski hotel Dorrahu Tuzli ima 58 dvokrevetnih soba, 2 trokrevetne i 1 sobu deluxe kategorije. Sve sobe su moderno namještene i sadrže: krevete, kupaonice, pojedinačni prostor za učenje, televizor, internet, wi-fi, klimu, grijanje, savremeni sistem zaštite, štednjak i čajnik. Objekat je pokriven video nadzorom. 

Hotel će imati i dodatne sadržaje: usluge room service, cleaning service, restoran, vešeraj, učionice, biblioteku, informatičku salu, mesdžid, fitness salu, frizerski salon. Pored navedenog, dostupan je vanjski i garažni parking prostor kao i recepcija, otvorena 24 sata dnevno.