Hafiska dova Asmiru Imamoviću, profesoru Behram-begove medrese, proučena je u utorak 11. juna u džamiji Medrese. Od 2000. godine pa do danas, među učenicima i profesorima Behram-begove medrese promovirano je 65 hafiza.

Hafiz Imamović je 22. aprila 2019. godine položio hifz pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a njegov muhafiz je Amir Hodžić, profesor u Behram-begovoj medresi.

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme hafiz Mevludin-ef. Dizdarević, muftija zenički, koji je uruči diplomu hafiza Kur'ana Časnog hafizu Asmiru Imamoviću, te je u svome obraćanju govorio o nadnaravnosti Kur'ana i  važnosti prakse istrajnog promoviranja hafiza i učenja hifza koje ima Behram-begova medresa.

Hafiskoj dovi prisustvovali su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, muftija mostarski Salem-ef. Dedović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje dr. Nezir Halilović, hafizi, glavni imami i brojni gosti.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je čestitao hafizu Imamoviću, njegovoj porodici i Behram-begovoj medresi, te je istakao da hafiz podstiče i sebe i druge da neprestano, iznova traže rješenja i odgovore u Allahovoj Knjizi. 

Hafiz Asmir Imamović, sin rahmetli Fadila i Naile, rođen je 1976. godine u Vukovijama Donjim, opština Kalesija. Završio je osnovnu školu u Vukovijama, te Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. U oktobru 1996. godine odlazi na školovanje na Univerzitet Al-Azhar gdje je diplomirao 2000. godine na Fakultetu za šerijatsko pravo. Radio je kao vjeroučitelj, zatim kao imam, hatib i muallim, a od 2005. godine radi, prvo kao odgajatelj, a kasnije kao profesor na predmetu Akaid u Behram-begovoj medresi. Sa arapskog jezika preveo je nekoliko djela, a kao učenik Gazi Husrev-begove medrese počeo je učiti hifz pred hafizom rahmetli Mahmudom Traljićem. Pred hafizom Amirom Hodžićem završava učenje hifza. Oženjen je Meliha-hanumom i otac je dvoje djece Fadila i Merjeme.