Nakon posjete mektebima održan je i sastanak na kojem je razgovarano je o mektebu i izvođenju mektebske nastave, stručnoj osposobljenosti  kao i opremljenosti mektebskih učionica.

Pomoćnik muftije tuzlanskog Sead ef. Seljubac, glavni imami sa područja Muftijstva tuzlanskog i profesori u Behram – begovoj medresi Šefko-ef. Sulejmanović i Idriz-ef. Memić,  posjetili su Medžlis Islamske zajednice Živinice gdje su prisustvovali mektebskoj nastavi.

Nakon posjete mektebima održan je i sastanak kojem su prisustvovali imami i muallimi, kao  i članovi Izvršnog odbora  medžlisa. Razgovarano je o mektebu i izvođenju mektebske nastave, stručnoj osposobljenosti  kao i opremljenosti mektebskih učionica.

Sead-ef. Seljubac se zahvalio imamima i muallimima na njihovom predanom radu, te im je uputio i nekoliko savjeta koji će im pomoći u njihovom  daljem radu. 

Na kraju radnog sastanka prisutnim se obratio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin-ef. Karić koji se zahvalio na posjeti i preporukama koje su muallimi dobili tokom ove posjete. 

mekteb zivinice 17 a2