U subotu 4. novembra ove godine održana je prezentacija projekta džamije sa edukativnim centrom i imamskim stanom „Vakuf Abdullah ibn Muhammed Mumineh r.a.“ za džematije u naselju Dubnica, Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

Na početku prezentacije, predsjednik IO Medžlisa IZ Kalesija dr. sci. Muhamed Alić je ukratko predstavio napore Medžlisa Islamske zajednice Kalesija na ovom projektu, a glavni kalesijski imam Enver-ef. Alić je istakao zadovoljstvo što se savremeni džamijski kompleks sa svim potrebnim pratećim sadržajima gradi u kalesijskom džematu u Dubnici.

Muhamed Hasanspahić, sekretar Muftijstva tuzlanskog, u svom obraćanju je prisutne upoznao sa vakifima ovog projekta.  Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ.E. Hani bin Abdullah bin Muhammed Muminah, njegova braća, sestra i majka odlučili su učiniti veliko djelo i uvakufiti milion KM za izgradnju ove džamije i edukativnog centra. Ova čestita i ugledna porodica iz grada Mekke, grada u kojem se rodio Poslanik, a.s., su vakifi izuzetno vrijednog i važnog kompleksa koji će nositi ime njihovog čestitog oca rahmetli Abdullaha Muminaha.

Prisutnima se obratio i vakif zemljišta na kojem se gradi džamijsko-edukativni centar hadžija Suljo Arnaut.

Dubnica vakuf 1

Voditelj projekta Husejn Dropić, dipl. ing. arh., detaljno je predstavio projekat Džamije sa edukativnim centrom i imamskim stanom „Vakuf Abdullah ibn Muhammed Mumineh r.a.“ u okviru kojeg će biti džamija, abdesthane, učionice, prostorije za druženje, imamski stan i drugi sadržaji.

Nakon prezentacije uslijedila je kraća diskusija kao i obilazak gradilišta.

dubnica vakuf 2