Domaćin iftara je bio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovalo mu je 120 gostiju iz vjerskog, političkog i javnog života iz ovoga dijela Bosne i Hercegovine

U četvrtak 10. jula 2014. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli je priređen glavni iftar za područje Muftijstva tuzlanskog.

Domaćin iftara je bio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovalo mu je 120 gostiju iz vjerskog, političkog i javnog života iz ovoga dijela Bosne i Hercegovine.

Iftaru su prisustvovali reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, predsjednik Sabora IZ-e u BiH Safet Softić, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić, ministri iz Vlade TK, poslanici u Skupštini TK, direktori javnih zdravstvenih i drugih ustanova, ugledni poduzetnici, vakifi, glavni imami i imami i drugi gosti.

U svojoj kratkoj besjedi nakon iftara, muftija Fazlović je ukazao na blagodati ramazana i ibadeta u njemu.

U ovoj svečanoj prilici, svoju besjedu je održao i reisu-l-ulema Kavazović, koji je pozvao na korektnost i dostojanstvo u javnoj komunikaciji među bošnjačkim zvaničnicima i na njihovo zajedništvo u odnosu prema temeljnim nacionalnim pitanjima.