U prisustvu velikog broja džematlija iz gradačačkih i susjednih gračaničkih džemata, rodbine, komšija i prijatelja te oko 40 imama u subotu 05.09.2015. godine proučena je ikrar-dova povodom odlaska na hadž imama ovog džemata Redže ef. Jahića i njegove Begajeta-hanume, kao i bedeli-hadža za njegovu prvu hanumu rahmetli Begajetu.

Redžo ef. Jahić je rodom iz ovog džemata i radi u njemu 38 godinu od završetka medrese. Poznat je kao velikiakcijaš i inicijator društveno korisnih projekata: izgradnja sadašnje džamije i pratećih objekata, asvaltiranje puteva i gradnju drugih infrastrukturnih objekata itd. Aktivno je učestvovao u organiziranju naroda i odbrani domovine od agresije od 1992-1995. godine. Postigao je zapažene rezultate u vjerskoprosvjetnom radu, posebno u mektebskoj nastavi. Ima sina Elvedina iz braka sa rahmetli Begajeta-hanumom, koji je završio medresu, a sa sadašnjom Begajeta-hanumom ima kćerku Medinu. Njegov djed Idriz-efendija, svršenik gradačačke Svirac medrese, bio je imam o ovom džematu 40 godina. Prije podne-namaza proučena je hatma. Pored obraćanja džematskog imama Redže ef. Jahića, skupu se obratio i glavni imam Nusret ef. Kujraković. Uvodno ašere i ikrar-dovu  proučio je Abdulah ef. Hodžić, imam Bijele džamije u Gračanici, a ašere prije dove hafiz Kemal ef. Mehić, imam Reuf-begove džamije. Poslije dove za sve prisutne priređen je svečani ručak.

U nedjelju 06.09.2015. godine proučena je ikrar dova povodom odlaska na hadž Omerović Adema i njegove hanume Halide za koju će hadž obaviti bedel. Na dovi se okupio veliki broj džematlija, rodbine i prijatelja. Uvodnu riječ izložio je džematski imam Emir ef. Smajlović, vazu-nasihat održali su glavni imam Nusret ef. Kujraković i Razim Ćolić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu, ašere prije dove proučio je Zijad ef. Mahmutović, vjeroučitelj u srednjoj školi, a dovu glavni imam Nusret-efendija. Organiziran je svečani ručak za sve prisutne.

{gallery}1009150{/gallery}