U subotu 29. jula proučena je ikrar dova u gradačačkom džematu Mionica Centar, povodom odlaska na hadž hadžija iz ovog džemata.

Ikrar dovi je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, Razim Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH, glavni gradačački imam Nusret-ef. Kujraković, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Gradačac Jukan Husein, imami, komšije, rodbina i prijatelji hadžija.
Predavanje je održao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, a prisutnima su se obratili i glavni gradačački imam Nusret-ef. Kujraković kao i imam džemata Jusuf-ef. Kukuruz.

Ikrar dove su održane i u drugim gradačačkim džematima. Tako je u nedjelju, 30. jula, proučena dova za hadžije u džamiji Husein-kapetana Gradaščevića, a 23. jula ikrar dova je proučena u džematu Vida I.

ikrar dove 2017 gradacac 2

ikrar dove 2017 gradacac 3

Ikrar dova za ovogodišnje tuzlanske hadžije je upriličena u subotu, 29. jula u Hadžijskoj džamiji u Novom naselju u Solini u Tuzli.

Pored budućih hadžija i njihovih porodica, ikrar dovi su prisustvovali predsjednik Medžlisa Tuzla Hasan-ef. Spahić, tuzlanski imami, hafizi, muderisi i dragi gosti koji su ove posebne trenutke priprema za odlazak na hadž odlučili podijeliti s budućim hadžijama i hadži-hanumama.

Na samom početku riječima dobrodošlice obratio se imam Hadžijske džamije Mumin ef. Mumić. Prigodnim vazom prisutnima se obratio Hasan ef. Spahić koji je posebno istakao značaj namaza u vrijeme boravka u Meki, posebno se osvrnuvši na važnost hadža i obreda koji se čine na ovom putovanju koje je peta islamska dužnost. 

Ikrar dovu je proučio imam džemata Moluhe, Memsudin ef. Gobeljić, a program ovog tradicionalnog ispraćaja hadžija su izveli članovi hora Gazi Turali-beg.

ikrar dove 2017 tuzla