Tabuti sa posmrtnim ostacima 5 žrtava, koje su ubijene tokom etničkog čišćenja područja Vlasenice, ispraćeni su u petak 21. aprila iz Komemorativnog centra u Tuzli.

Ispraćaju tabuta su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac, glavni vlasenički imam Nurdin-ef. Grahić, imami, porodice i rodbina žrtava.
Prisutnima se obratio Sead-ef. Seljubac koji je kazao:
„Riječi su često previše slabe da bi opisale snagu emocije ili osjećaj koji u određenom trenutku imamo. Takvi su i ovi momenti. U glavi se roji bezbroj pitanja, a među njima je i ono: Kako bilo ko, ko počini i najmanji grijeh, može poslije toga mirno spavati? A da ne govorimo o genocidnom zločinu u kojemu je zločincu sasvim svejedno ko je pred njim. Maloljetnik kakvi su bili rahmetli Jasmin Hurić i njegov vršnjak Mersed Dautović, ili starac od 73 godine kakav je bio rahmetli Bešir Čamdžić. Ni rahmetli Muradif Kolarević i Jakub Hrnjić mu nisu ništa bili krivi.“
U subotu, 22. aprila poslije podne namaza, na Šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici, klanjat će se 14. kolektivna dženaza kada će biti ukopani:
Bešir (Hasan) Čamdžić 1922-1995,
Muradif (Rahman) Kolarević 1957-1992,
Jasmin (Hilmo) Hurić 1976-1992,
Jakup (Rahman) Hrnjić 1939-1992,
Mersed (Rašid) Dautović 1975-1992.