Medžlis Islamske zajednice Kladanj je putem Ureda za društvenu brigu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obezbijedio 10.000,00 KM pomoći porodicama čija imovina je oštećena u poplavama krajem mjeseca juna ove godine.

U četvrtak, 24. decembra 2020. godine glavni imam Medžlisa Asim-ef. Esmić sa koordinatorom za društvenu brigu Hazim-ef. Musićem susreo se sa džematlijama u džamiji u Stuparima. Glavni imam je korisnicima pomoći uručio odluke o isplati sredstava. Ovom susretu prisustvovali su imami iz džemata Noćajevići, Stupari i Tarevo.

Zbog pandemije korona-virusa i tehničkih poteškoća sa isplatom sredstava nismo ranije bili u mogućnosti da se susretnemo. Raduje nas da je Islamska zajednica na prijedlog muftije tuzlanskog Vahid efendije Fazlovića uvažila našu molbu i dodijelila ova sredstva. Svjesni smo da ova sredstva nisu dovoljna da nadomjeste štetu koju ste pretrpjeli, ali vjerujemo da će vam pomoći da sanirate barem jedan dio. Ova simbolična sredstva su pokazatelj da u Islamskoj zajednici imamo institucionalni oslonac, da neko misli na nas“, rekao je glavni imam Asim-ef. Esmić.

Tokom poplava oštećeni su stambeni objekti, imovina i usjevi u mjestima Rujići, Stupari, Novo Naselje i Čitluk.