U Šehidskoj džamiji u Petrovicama u nedjelju 20. decembra 2020. godine upriličeno je omladinsko druženje i radionica pravljenja čajeva.

Radionicu je vodio imam ove džamije Eldin-ef. Mehmedović. Efendija Mehmedović svojim zalaganjem i kroz različite sadržaje i aktivnosti pokušava da okupi omladinu u ovom dijelu grada. Rezultat takvog rada su i bogate i raznovrsne omladinske aktivnosti.

– Obzirom na talente koje posjeduju pojedini omladinci, pokušao sam da ih sastavim na jednom mjestu i da zajedničkim snagama te tealnete i vještine koje posjeduju uobličimo u neki konkretan rezultat. Tako imamo momka koji je dizajnirao kutiju i repromaterijal, djevojke koje su sušile čajeve kao i koje su obradile kutije i upakovale iste u filtere. Cilj ove radionice je da potaknemo našu omladinu da budu aktivni članovi društva, a u trenutnoj situaciji, da doprinesu očuvanju zdravlja u vremenu bolesti i virusa – rekao je Eldin-ef. Mehmedović.

U toku ove radionice napravljeno je 20 kutija čaja, a plan je nastaviti sa ovim sadržajem. Proizvodi koji su nastali tokom radionice će se prodavati, te će mladi na takav način finansirati aktivnosti za omladinu Šehidske džamije.