Iako se manifestacija “Ramazan u Bosni” u toku mjeseca ramazana organizira već nekoliko proteklih godina, ove godine je po prvi puta taj program organiziran u Brčkom.

Organizator je bio Medžlis Islamske zajednice Brčko a program je održan u nedjelju 20. maja 2018. godine poslije teravih-namaza u Bijeloj džamiji.
Program je učenjem Kur'ana otvorio kurra’ hafiz mr. Ismail-ef. Čehić, a potom su nastupili članovi hora Mošus.

Gosti programa bili su mladi umjetnici Armin Muzaferija i Ajdin Hasanić koji su u veoma dinamičnom programu uputili snažne poruke mladima.

Govoreći o samoj manifestaciji Armin Muzaferija je rekao:

“Ovi programi su svakako prilagođeni ljudima koji su posvećeni ramazanu. Mnogi postači poslije teravije do sehura većinom ne spavaju, pa je ovo jako dobar termin za ovakvu vrstu programa kako bismo vrijeme do sehura proveli družeći se u dobru.”

Publika je imala priliku vidjeti dva kratkometražna filma čiji glavni lik je Ajdin Hasanić, a Armin Muzaferija je svojim maestralnim izvedbama oduševio prisutne. U ime organizatora prisutnima se obratio mr. Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Iz-e Brčko.

Bila je ovo jako dobra prilika da se u prelijepom ambijentu harema Bijele džamije mladi druže sa ovim uspješnim umjetnicima koji u ovako teškom vremenu daju svoj doprinos afirmaciji dobra.