U organizaciji medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Gornja Tuzla, Kalesija, Gračanica i Srebrenik i u saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom TK u srijedu 10. januara održan je tematski osvrt na 9. januar 1992. godine. Gosti uvodničari su bili Nezim-ef. Halilović Muderris i general Atif Dudaković.

Ovom događaju je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, glavni imami i imami i brojni građani i džematlije iz nekoliko medžlisa.

Genaral Dudaković je u svome obraćanju istakao da smo svjesni da na našem prostoru postoje tri gledanja na prošlost ali je samo jedna istina. Građanima Bosne i Hercegovine treba objasniti istinu, jačati duh, jačati samopouzdanje, jačati vjeru u Bosnu i Hercegovinu i samog sebe, istakao je Dudaković.

Nezim-ef. Halilović Muderris se prisjetio početka Agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu ističući dva pojma s kojima se mlađe genaracije ne mogu sresti u srednjoškolskim ili studentskim udžbenicima. To su pojmovi oružana agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu i Genocid.

Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović koji se, u ime organizatora, zahvalio svima koji su odvojili svoje vrijeme i prisustvovali ovom događaju.

U programu su učestvovali član hora „Gazi Turali-beg“ Nihad-ef. Ibrišević, Hrustan Noćić i učenici Behram-begove medrese u Tuzli Senad Kukuljević i Ramo Hasanović.

Moderator ovog tematskog osvrta bio je Esmir-ef. Hasanović, imam džemata Sepetari.