U organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ-e Gradačac, u srijedu 10. januara, održani su Drugi sureti mladih u sali Murat-kapetanove medrese u Gradačcu.
Radom ovog skupa rukovodio je tim za rad sa mladima pri Medžlisu na čelu sa Jasmin-ef. Spahićem. Poslije uvodnog obraćanja Spahića i ašareta koje je proučio hafiz Redžo Sivić, maldima su se obratili glavni imam Medžlisa Nusret-ef- Kujraković i hafiz Abdulah Kapo, koordinator za rad sa maldima na nivou Muftijstva tuzlanskog. Predavanje je održao dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora za nastavu u Behram-begovoj medresi.
U okviru Susreta održana je radionica pod nazivom „Izazovi i perspektive mladih danas“ u kojoj su učestvovali mladi koji su prisustvovali ovom susretu. Radionicom su rukovodili Selvir-ef. Mujanović i Ahmet-ef. Osmanović.
Mladi su iznosili svoje stavove i mišljenja o brojnim izazovima i mogućim perspektivama mladih u današnjem društvu. Ta mišljenja odnosila su se na pitanje današnjeg obrazovanja, moralnih vrijednosti, društvenih poroka, izbora škole i zanimanja, odlaska mladih iz zemlje, opasnostima društvenih mreža itd.

Usvojen je zaključak da mladi moraju sebi postaviti ciljeve i uraditi ono što je do njih kako bi ih ostvarili, prakticirati vrijednosti dini-islama i obrazovanjem osigurati sebi uspješnu i prosperitetnu budućnost. Potrbno je raditi na izgradnji dobre zajednice i biti njezin koristan i aktivan član, biti aktivniji u svim oblastima društvenog života, posebno kada su u pitanju inicijative i projekti koji doprinose poboljšanju statusa mladih i njihovom boljem pozicioniranja u društvu.

Prvi susreti mladih u ovom medžlisu održani su 5.6.2017. godine.