Centralna svečanost povodom Lejletul-miradža na Medžlisu IZ-e Srebrenik organizovana je poslije akšam-namaza u džematu Kiseljak. Ovo je bila dvostruka radost džemata Kiseljak, obilježavanje Mi'radža i hatma dove za polaznike mekteba i odrasle.
Nakon proučenog odlomka iz Kur'ana prisutne je poselamio i uputio riječi dobrodošlice imam džemata Kiseljak Ismet-ef. Odobašić. U svom kratkom obraćanju naglasio je važnost ove mubarek noći kao i povoda za obilježavanje centralne svečanosti. Prvi dio programa izveli su imami Medžlisa Srebrenik, učenjem mevluda, te polaznici mektebske nastave mekteba Kiseljak koji su u ovoj mubarek noći činili hatma dovu, učenjem Kur'ana i ilahija i kasida.
Prisutnima se obratio glavni imam Refik-ef. Hodžić, koji je u svom kratkom obraćanju istakao važnost ove noći, dvostruke radosti džemata Kiseljak, te čestitao muallimu Ismet-ef. Odobašiću na uspjehu njegovih učenika, hatma dova, kao i mnogobrojnim projektima koje je realizirao u ovom džematu. On je čestitao i roditeljima, djeci kao i džematu Kiseljak na uspjehu kojeg postižu.
Gost predavač bio je dr.sc. Ševko-ef. Sulejmanović, profesor na Behram-begovoj medresi u Tuzli. Dr. Sulejmanović je u svome predavanju govorio na temu Miradža, odnosno o poukama i porukama Miradža, šta Miradž treba da znači u životu vjernika. Govorio je o važnosti vakufa i vakifa. Istakao je važnost vakufa u obrazovanju, kojem je svjedočio u noći Mi'radža.
Svršenici hatmi su: Ajdin Karić, Nejla Hogić, Mirna Kešetović, Amina Šehrić, Nerma Glumčević, Asmir Sinanović, Nermin Buljubašić, Amsal Hamidović, Amra Glumčević, Fatima Pjević, Belma Hogić, Benjamin Fazlić, Bakir Ahmetović, Kenan Kešetović, Ajla Delić, Lejla Delić i Belma Fazlić. Ovom prilikom činjena je i hatma dova za odrasle polaznike kur'anskog pisma.
Pred kraj programa uručene su hedije svršenicima hatme, te muallimu Ismet-ef. Odobašiću i predavaču dr. Sulejmanoviću, te džematlijama koji su dali veliki doprinos u radu džemata.