Medžlis Islamske zajednice Bratunac je u saradnji sa džematlijama džamata Bratunac i Pobuđe zasijao 8 dunuma krompira sorti Agria i Toronto. U narednom period džemat Voljavica će zasaditi također 6 dunuma krompira.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir-ef. Hodžić zahvalio se svima koji su uvakufili svoje slobodno vrijeme i odazvali se ovoj akciji.

– Povratnici su odlučili da ovo vrijeme iskoriste tako što će zasijati svaku površinu koju je moguće, a iskustvo koje imaju sa policijskim časovima i drugim ograničavajućim okolnostima, tjera ih da razmišljaju unaprijed. Još uvijek su svjesni da su trenutno najranjivija kategoirija u BiH i da se svaka nedaća direktno na njih odražava. U ovom momentu naši ljudi koji su u inostranstvu a preživjeli su genocid i izolacije, vjerovatno ponukani tim iskustvom odlučili su se da učestvuju i podrže Bošnjake koji su, i poslije svih tortura koje su preživjeli, smogli snage da se vrate i da grade život ovdje – kaže Hodžić.

– Stoga Zajednica mora biti i jeste primjer ostalima pojedincima i institucijama da, ne samo deklarativno podstiču izlazak u bašče, nego da bude prva koja će to primjerom pokazati – dodaje efendija Hodžić.