U nedjelju i ponedjeljak, 31. januara i 1. februara 2021. godine, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija prigodnim programima obilježen Dan hidžaba.

Članice Asocijacije žena su povodom Dana hidžaba organizovale prigodne programe. Svečanost je održana u džamiji Abdullaha bin Muhammeda Mominaha u Dubnici, u nedjelju, zadnjeg dana mjeseca januara. Na svečanosti gost predavač bila je Amra Hamidović koordinatorica Asocijacije žena Medžlisa IZ Živinice.

Prvog dana februara, u prostorijama divanhane džamije u Prnjavoru organizovano je druženje na kojem su o svom hidžabu i iskustvu govorile pravnica Mersiha Salihović, profesorica engleskog jezika Medisa Aljukić, Mirnesa Kamerić diplomirani pedagog i psiholog i novinarka NEON Televizije Samra Redžić. Ženama koje su prošle godine stavile hidžab uručeni su prigodni pokloni.

U 2021. godini Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, poštujući donosene mjere zaštite, svake nedjelje realizuje Halku Kur'ana. U 2021. godini, u mjesecu janauru, Halki Kur'ana su prisustvovale i gošće Šahida Aljić i Enisa Okanović, koje su održale i prigodna predavanja.