Centralni mevlud za žene u okviru manifestacije „Stazama Poslanika islama“ Medžlisa Islamske zajednice Tuzla proučen je u nedjelju, 15. oktobra 2023. godine u Bijeloj džamiji u Slavinovićima.

Gost predavač bila je hafiza Amena Jusufović, profesorica islamskih nauka. Hafiza Jusufović govorila je o Poslaniku a.s. posebno se osvrćući na poruke sura Ed-Duha i El-Inširah. Potičući sve prisutne da u pomenutim surama nađu za sebe poticaj i recept za sretan život na dunjaluku te da iz životopis Poslanika a.s. uzimaju smjernice kako se međusobno ophoditi, nositi sa nedaćama i osjetiti ono što s njima dolazi.

Prigodnim riječima obratile su se koordinatorica Bijele džamije Šejla Avdić i koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović.

Program je dodatno uljepšan tradicionalnim adetima mevluda, mevludskim šerbetom i poslasticama kojima su počašćene prisutne gošće.

Mevludski program izvele su članice hora Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih Medžlisa Tuzla.

Centralnoj svečanosti u Bijeloj džamiji prisustvovale su koordinatorice i džematlijke tuzlanskih džemata, muallime, nastavnice i profesorice islamske vjeronauke, supruge imama i zaposlenika Medžlisa Tuzla i gošće.