Povodom 1.februara Svjetskog dana hidžaba Odjel za brak i porodicu Medžlisa Tuzla je organizovao nekoliko prigodnih aktivnosti.

Upriličena je podjelu hedija i posjete džematlijkama koje su u protekloj godini donijele odluku da nose hidžab. Hedije su džematlijkama uručile džematske koordinatorice. Ova aktivnost za cilj ima promociju hidžaba, podršku onima koje su se odlučile pokriti, kao i motivaciju onima koje to žele učiniti.

Dan hidžaba je obilježen i prigodnim sadržajima na online platformama, te predavanjima i druženjima u tuzlanskim džematima.

– Ove godine aktivnosti povodom Dana hidžaba su u nešto drugačijoj formi nego li je to bilo ranijih godina. No, ni okolnosti u kojima se trenutno nalazimo nisu nas omele u naumu da govorimo o hidžabu, da ga promovišemo i da podržavamo one koje su se odlučile da ga nose, kao i one koje su u želji za istim- navode iz Odjela za brak i porodicu.

Tokom cijele ove sedmice tema hidžaba će ti prisutna na susretima i časovima programa koji se realizuju u okviru Asocijacije žena i Odjela za brak i porodicu.