U petak, 15. novembra 2019. godine proučen je mevlud hafiza Seida Zenunovića u Atik džamiji u Donjoj mahali (Medžlis IZ Čelić), jednoj od najstarijih džamija u Bosni i Hercegovini.

Atik džamija u Koraju je izgrađena 1516. godine. Nažalost, u vrijeme Agresije na BiH zapaljena je i srušena, a nakon što su se vrijedni Korajci vratili na svoja ognjišta, na njenim temeljima je izgrađena nova.

Prisutne je poselamio džematski imam Mersudin-ef. Nakičević, nakon čega se obratio Džemal-ef. Šadić, glavni imam Medžlisa IZ Čelić. Prigodno predavanje je održao Asmir-ef. Bekrić, imam džamata Maoča Stara, Medžlis IZ Brčko.

Imami Medžlisa IZ Čelić su proučili mevlud od hafiza Seida Zenunovića, koji je svoju imamsku dužnost obavljao upravo u Atik džamiji, u čijem haremu je i ukopan nakon smrti 1932. godine. Hafizov mevlud prvi put je objavljen na arebici 1929. godine, često je izvođen jer mu je forma podesna za učenje, a tome doprinosi čist jezik.

Program je završen učenjem ašareta i dove, a druženje džematlija nastavljeno je u novoizgrađenoj mektebskoj prostoriji vakufskog kompleksa Čaršijske džamije u Koraju.