Posebna pažnja tokom razgovora poklonjena je mogućnostima pružanja podrške dovršetku zgrade mekteba i sjedišta Medžlisa u Modriči i revitalizacije vakufskih parcela i izgradnje druge faze vakufskih garaža u Orašju

U radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Orašje i Modriča u srijedu 22. juna ove godine boravili su Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, i dr. Edin Ramić, ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi FBiH.

Gosti su se susreli s predstavnicima ova dva posavska medžlisa, kada su upoznati sa stanjem u ovim institucijama IZ-e u BiH i životom muslimana.

Posebna pažnja tokom razgovora poklonjena je mogućnostima pružanja podrške dovršetku zgrade mekteba i sjedišta Medžlisa u Modriči i revitalizacije vakufskih parcela i izgradnje druge faze vakufskih garaža u Orašju. Završetkom ovih poslova pružit će se snažna podrška povratnicima, a umnogome će se unaprijediti i rad Islamske zajednice u ovim povratničkim medžlisima.

Na kraju dana je muftija Fazlović posjetio džemat Tarevci (MIZ Modriča), gdje je poslije  teravih-namaza održao prigodno predavanje, iskazavši radost zbog susreta s džematlijama ovog džemata, koji je svijetla tačka povratka. Čestitao im je na uspjehu koji su postigli u radu s djecom i omladinom, ukazavši na to kao na vrijednost koja svjedoči o svijesti ovdašnjih muslimana i koju treba posebno čuvati. Govoreći o Allahovoj pravdi i milosti koja u ovim danima obasipa vjernike, pozvao je džematlije da duhovne i džematske standarde koje su stekli u ramazanu sačuvaju i nakon ovog blagoslovljenog mjeseca.

{gallery}2306160{/gallery}