Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u srijedu, 30. marta 2022. godine, Centar za ranu intervenciju “Mali svijet” u Lukavcu.

Zamjenica predsjednice Almedina Osmanović i njeni saradnici zahvalili su muftiji Fazloviću na ovoj posjeti i podršci njihovom radu. Istakli su dobru saradnju i pomoć koju imaju od Medžlisa IZ Puračić, te Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog. Ova predramazanska posjeta bila je prilika da se razgovara o aktivnostima u Centru, te je ukazano na probleme s kojima se suočavaju djeca s poteškoćama u razvoju i njihove porodice.

Muftija Fazlović je naglasio značaj podrške koju uposlenici i saradnici ovog Centra pružaju djeci i njihovim porodicama. Naše društvo u centru pažnje mora imati one koji svoje probleme ne mogu riješiti sami, kazao je muftija Fazlović. Muftija je obišao prostorije ovog Centra, te je razgovarao s roditeljima djece koja ovdje dolaze.

Susretu su prisustvovali glavni imam MIZ Puračić Zijad-ef. Vehabović, stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog Amina Đulović i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog Hasiba Saračević.

Udruženje Centar za ranu intervenciju Mali svijet u Lukavcu trenutno pruža stručni tretman i rehabilitaciju za 100 djece u autističnom spektru. Potrebe porodica za ovom vrstom podrške mnogo su veće od kapaciteta ovog Centra, pa je prošle godine otvoreno i odjeljenje u Živinicama gdje se podrška pruža za 60-70 djece.