Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u ponedjeljak, 22. maja 2023. godine Medžlis Islamske zajednice Čelić.

Tokom susreta s glavnim imamom Džemal-ef. Šadićem i predsjednikom Izvršnog odbora Salihom Karamovićem razgovarano je o stanju u džematima, mektepskoj pouci i najvažnijim infrastrukturnim projektima ovog medžlisa.

Muftija Fazlović je ovom prilikom obišao kuće i poljoprivredna imanja u Čeliću i Koraju koja su nedavno poplavljena. Najveća šteta načinjena je na imanjima na kojima se uzgajaju jagode a koji su jedini izvor prihoda za jedan broj porodica.

Upriličen je i obilazak zasada jagoda na vakufskim parcelama koje Medžlis Islamske zajednice Čelić daje pod zakup. Razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja vakufske imovine kroz nove poljoprivredne projekte.

Muftija Fazlović je obišao džamiju u izgradnji u džematu Donji Humci. Džematlije i vakifi uključili su se u izgradnju ove džamije a najveća vakifa je Ummu Muhamed i njene sestre iz Kuvajta. Muftija je pohvalio doprinose velikog broja džematlija koji su se svojim uvakufljenjima uključili da se u ovom mjestu sagradi nova, velika i funkcionalna džamija. Muftija je istakao i značaj pomoći koja je za ovu džamiju došla od plemenitih porodica iz Kuvajta.

Na kraju posjete Medžlisu Islamske zajednice Čelić, muftija Fazlović je održao sastanak s imamima ovog medžlisa. Istaknuto je da je u džematima stanje stabilno, da su ramazanske aktivnosti bile dobro pripremljene i u cjelosti realizirane te da je napravljen značajan napredak u mektepskom radu. Razgovarano je i o planovima džemata i medžlisa za naredni period.