Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u u srijedu, 28. aprila 2021. godine Medžlis Islamske zajednice Čelić.

O radu ovog medžlisa muftija Fazlović je razgovarao s glavnim imamom Džemal-ef. Šadićem i predsjednikom Salihom Karamovićem. Nakon obilaska vakufske kuće u Kovačevićima u Koraju, u prostorijama tekije je održan radni sastanak sa imamima ovog medžlisa.

U povodu Lejletul-Bedra muftija Fazlović je prije teravih-namaza u Čaršijskoj džamiji u Koraju održao predavanje za džematlije, te je istakao da je ovo noć u kojoj je Poslanik, alejhisselam, probdio u ibadetu, dovi, predan Allahu, dželle šanuhu, u velikoj brizi za muslimane, islam, Medinu. Nakon toga Allah, dželle šanuhu, je muslimanima dao pobjedu.

“Pobjeda pripada onima koji su na pravom putu, koji su iskreni i Allahu, dželle šanuhu, predani i koji vjeruju i rade dobro. Ramazan je naša pobjeda, svaki dan posta je naša pobjeda. Budimo radosni zbog svakog ibadeta i činimo što više dobra u mjesecu ramazanu”, kazao je Muftija, te je izrazio radost što je u ovim ramazanskim danima ima priliku za susret s muslimanima ovoga kraja i njihovim imamima. Uputio je riječi podrške i ohrabrenja Korajcima.

“Svaki put kad dođem u Koraj inspiriše me ova ljepota, koju samo Allah, dželle šanuhu, može dati. Zahvaljujmo Mu na tome. Volite svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, volite svoj kraj – Koraj. Ovo je naša sloboda, naša sadašnjost i, ako Bog da, naša budućnost”, poručio je muftija Fazlović.

Tokom ove posjete Medžlisu Islamske zajednice Čelić u pratnji Muftije tuzlanskog bio je hafiz Edin Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi.