Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 25. septembra ove godine, uglednog turskog alima prof. dr. Fatiha Çollaka.

Prijem je upriličen povodom početka seminara Muftijstva tuzlanskog za stručno usavršavanje iz oblasti podučavanja Kur'ani-kerimu koji je isti dan počeo u Tuzli. Predavač na seminaru za imame, muallime i muderrise s područja Muftiluka tuzlanskog je ovaj vrsni učača Kur'ani-kerima i ugledni alim iz Turske.

Prof. dr. Çollak će u utorak, 26. septembra ove godine, održati predavanje na centralnoj mevludskoj svečanosti za Muftijstvo tuzlansko koja će biti održana u Džamiji „Kralj Abdullah“.

Muftija Fazlović se ovom prilikom posebno zahvalio prof. dr. Çollaku što će narednih pet dana svoje bogato znanje i iskustvo prenositi na učesnike seminara. Naglasio je da će ova edukacija biti od velike koristi za njihovo buduće podučavanje polaznika mektepske pouke, džematlija i učenika Behram-begove medrese Kur'ani-kerimu.

Prof. dr. Fatih Çollak jedan je od najistaknutijih turskih hafiza i alima. Profesor je na Fakultetu islamskih nauka na Marmara univerzitetu i na Diyanet’ s Haseki Kulliye. Realizira programe edukacije imama, muderrisa, studenata fakulteta islamskih nauka i mujezina. Autor je nekoliko knjiga u oblasti kur'anskih znanosti: Kur'ansko pismo, Vrline Kur'ana iz jezika ajeta i hadisa, Asimov kiraet, Kako se daje zekat?, Tedžvid Kur’ani-Kerima…