Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović boravio je 3. i 4. novembra u dvodnevnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zvornik. Tom prilikom muftija je posjetio džemate Klisa, Đulići, Šepak, Kraljevići, Vitinica i Zvornik, kao i dječiji Dnevni centar u Zvorniku.

Dvodnevnu radnu posjetu Medžlisu Islamske zajednice Zvornik muftija tuzlanski je započeo susretom s glavnim imamom zvorničkog medžlisa Haris-ef. Mustajbašićem i predsjednikom IO medžlisa Mustafom-ef. Muharemovićem, koji su ga upoznali s aktuelnostima u radu Medžlisa.

Potom je posjetio Dnevni centar, kojeg je u Zvorniku u septembru 2015. godine u saradnji s Medžlisom pokrenuo MFS-EMMAUS. Centar je edukativno-zabavnog karaktera, a organiziran je s ciljem razvoja i usavršavanja kreativnih, komunikacijskih i socijalnih vještina djece predškolskog i školskog uzrasta. Boravak djece u centru je besplatan, a njegove usluge trenutno koristi šesdeset korisnika, dok ih je kroz razne programe prošlo još oko stotinu.  

Džumu-namaz u zvorničkom džematu Klisa predvodio je muftija Fazlović. Naglašavajući značaj takvaluka i međumuslimanske povezanosti muftija je na kraju hutbe istakao:

„Mi znamo da je ovo jedan od naših kompaktnijih džemata. Znamo da je ovdje dobra trasa rada i saradnje imama i njegovih džematlija. Znamo i da je Allah dž.š. odredio da na ovom svijetu ima i radosti, ali i kušnje i tegobe. Zbog toga vam je dao snage da se trudite i da se borite nakon što su vaša srca ne tako davno krvarila. Ovo je jedno od mjesta koje je dalo dosta šehida, koji su ubijeni bez ikakve krivice….Veliko je zadovoljstvo slušati da je vaš imam na najvišem stepenu komunikacije sa svojim džematlijama, kako s vama koji živite ovdje tako i s onima koji su morali iseliti daleko od svoga kraja. Jako je lijepo vidjeti da u svojim safovim imate i mladih ljudi, ali i starijih, koji su se borili i trudili za svoju vjeru i svoj zavičaj. Bit ćemo uz vas koliko god nam Allah Uzvišeni dadne snage, jer smo zajedno na ovom putu.“

Nakon džuma-namaza muftija Fazlović je zajedno sa džematlijama, predstavnicima medžlisa i džematskog odbora obišao šehidsko mezarje u Klisi. U ovom mezarju je ukopan 81 šehid, a džemat je dao preko 200 šehida, od kojih se još mnogi vode kao nestali. Danas džemat Klisa broji oko 300 članova, od kojih svega polovina živi u svome rodnom mjestu. Mektebsku nastavu pohađa 57 učenika.

Nakon ikindije-namaza u džematu Đulići Odbor za gradnju spomen obilježja na Bijelom Potoku u ovom džematu upoznao je muftiju Fazlovića o inicijativi za gradnju ovog obilježja kao i o njegovim osnovnim karakteristikama. Obilazeći lokalitet na kojem će se graditi budući spomenik domaćini su istakli da je planirano da spomenik bude sjećanje na 671 ubijenog stanovnika Klise i Đulića koji su 1. juna 1992. godine dovedeni u Bijeli Potok i ubijeni. 

Nakon Đulića muftija Fazlović je posjetio i džemat Šepak. Džematlije su upoznale muftiju da u ovom džematu, na granici sa susjednom Srbijom, živi 108 porodica, uglavnom penzionera, te mali broj mladih ljudi. Većina stanovništva usljed agresije na našu zemlju živi u dijaspori, ali su i dalje ostali jako vezani za svoj rodni kraj. Istakli su da u njihov džemat na džuma-namaz i bajrame, pa i dnevne namaze, dolaze i džematlije iz susjedne Loznice.

Drugi dan boravka u Zvorniku muftije tuzlanskog upriličena je posjeta mektebima u džematima Zvornik i Kraljevići. Mekteb u džamiji Begsuja jedini je gradski mekteb u Zvorniku, dok je mekteb u Kraljevićima jedan od najuspješnijih na području Medžlisa. Muftija se susreo s učenicima i muallimima, te se upoznao s načinom i uvjetima rada.

Muftija Fazlović je tokom ove posjete izrazio zdovoljstvo onim što je imao priliku vidjeti u džematima i mektebima, a što svjedoči predanost i sistematičanost u svim segmentima rada Medžlisa IZ Zvornik. 

Dvodnevna radna posjeta muftije Fazlovića Medžlisu Zvornik završena je obilaskom džemata Vitinica gdje je prisustvovao svečanosti hafiske dove hafizu Semiru Junuzoviću.

U pratnji muftije Fazlovića bili su njegovi saradnici Muamer Zukić i Muhamed Hasanspahić, te muderris Behram-begove medrese u Tuzli Idriz Memić.