U džamiji džemata Vitinica, Medžlis Islamske zajednice Zvornik, u subotu 4. novembra proučena je hafiska dova Semiru Junuzoviću. Svečanosti su prisustvovali izaslanik Reisu-l-uleme Ismail-ef. Smajlović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, hafizi, imami, kao i brojni džematlije.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio Islam-ef. Mehmedović muallim novog hafiza, kao i glavni imam zvorničkog medžlisa Haris-ef. Mustajbašić koji je istakao da sa ovog kraja potiče mnogo hafiza.

Muftija tuzlanki Vahid-ef. Fazlović je uputio čestitke hafizu, njegovim roditeljima i muhafizu, te je istakao kako je ova hafiska dova lijep primjer privrženosti svome džematu i domovini. S obzirom da hafiz Junuzović već dugi niz godina živi u Francuskoj, on nije zaboravio svoj džemat i ovaj najsvečani trenutak podijelio je sa svojom rodbinom i komšijama.

Diplomu hafiza Kur’ana Časnog Semiru Junuzoviću uručio je izaslanik Reisul-uleme Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ, koji je u svome obraćanju govorio o vrijednostima i važnostima učenja Kur’ana napamet, kao i nagradama za hafize.

 Zvornik hfzd Nov 19

Hafiz Semir Junuzovic, sin Suada i Sanele, roden je 29. marta 1998. u Vitnici, općina Sapna. Osnovnu školu, kao učenik generacije, završio je u rodnoj Vitinici, nakon koje se upisuje u Behram-begovu medresu u Tuzli.

Zbog liječenja njegovog oca Semir je morao prekinuti školovanje u Medresi i s porodicom se preseliti u Francusku. U kratkom periodu je savladao francuski jezik, te je svoje školovanje nastavio na Srednjoj tehničkoj školi u francuskom gradu Vilfransh (Villefranche), koju je završio s odličnim uspjehom kao najbolji u svojoj klasi.

Hifz je počeo učiti 2013. godine. Ispit hifza je položio pred komisijom Rijaseta IZ u BiH od 16. do 22. augusta 2017. godine. Njegov muhafiz je hfz. Mirnes-ef. Spahić. 

Danas je hfz. Junuzović redovan student prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Lionu. 

Zvornik hfzd Nov 21