Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović susreo se 10. maja ove godine s predstavnicima MFS EMMAUS iz Doboj Istoka, koje je predvodio Hamzalija Okanović, direktor organizacije, sa saradnicima.

Direktor Okanović je informirao muftiju Fazlovića o nastavku akcije prikupljanja pomoći za narod Sirije koja se sada provodi na područjima zeničkog i banjalučkog muftijstva. Posebnu zahvalnost iskazao je Islamskoj zajednici i džematlijama koji su na području Muftijstva tuzlanskog prikupili pomoć koja je tokom aprila isporučena narodu Sirije u gradu Rejhanli.

Muftija Fazlović se zahvalio gostima na njihovom predanom radu, te je istakao dobročinstvo kao važnu odliku muslimana.

Tokom ovog susreta dogovoren je niz novih aktivnosti u pružanju pomoći sirijskim izbjeglicama, imigrantima koji se nalaze u Srbiji, te povratnicima u podrinjskim medžlisima.

Današnjem susretu su prisustvovali i koordinatori za društvenu brigu Jasmin-ef. Begunić (Medžlis Srebrenik), Sabahudin-ef. Ravkić (Medžlis Brčko ) i Sadmir-ef. Biberkić (Medžlis Gradačac), koji su skupa s uposlenicima i volonterima MFS-EMMAUS-a putovali s humanitarnim konvojem i posjetili Rejhanli.