Muftija je istakao važnost džemata u povijesti bosanskohercegovačkih muslimana, naglasivši da je to temelj zajednice, ali i okosnica koja čuva našu muslimansku porodicu

U petak 3. marta ove godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović boravio je u džematu Podorašje na području Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik. 

Tokom ove posjete muftija je prisustvovao džuma namazu, kada je održao hutbu.

Nakon toga upriličen je njegov susret s džematlijama i članovima džematskog odbora, koji su ga upoznali sa svojim aktivnostima i planovima, posebno u radu s mladima, kao i razvoju infrastrukture, kada je istaknuta gradnja vakufske kuće.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović je istakao važnost džemata u povijesti bosanskohercegovačkih muslimana, naglasivši da je to temelj zajednice, ali i okosnica koja čuva našu muslimansku porodicu. Iskazao je zadovoljstvo viđenim stanjem u džematu, osobito u pogledu rada s mektebskom djecom, pozvavši imama i džematlije da nastave s radom i razvojem ovog džemata.

Domaćin ove posjete, uz imama Semir-ef. Bećirovića i džematlije Podorašja, bio je Refik-ef. Hodžić, glavni imam MIZ Srebrenik. 

muf podorasje 170