Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u ponedjeljak 18. novembra ove godine bio je u prvoj zvaničnoj posjeti Vladi Tuzlanskog kantona.

Muftiju su primili premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministrica zdravstva Nermina Hadžigrahić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Adem Šehidić.

Muftija je tokom ovog susreta naglasio potrebu da se sve institucije društva stave u funkciju ujedinjavanja i okupljanja, a da nas procesi razjedinjavanja i destrukcije ne mogu nikuda odvesti. Također je istakao i važnost uspostavljanja trajnih vrijednosti i kriterija koji će određivati najvažnije pravce našega ukupnog kretanja i koji će biti neupitni za sve.

Muftija je istakao i zadovoljstvo što se nazire rješenje problema djece u Konjević Polju i zahvalio se na angažmanu u ovom pitanju kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Ističući da je obrazovanje jedna od važnijih veza uopće među ljudima, muftija Fazlović je, zadovoljan dosadašnjom saradnjom, ukazao na važnost komunikacije i otvorenih vrata.

Nakon što je gosta upoznao s detaljima vezanim za promjene u sastavu Vlade TK, premijer Čaušević je obećao pomoć Vlade TK u projektima povratka.

Dogovorena je i saradnja u rješavanju statusa Memorijalnog centra Gornja Kalesija-Memići, koji još uvijek, prema riječima muftije Fazlovića, nije adekvatno normativno uređen.