Muftija travnički Ahmed-ef. Adilović i njegovi saradnici boravili su u četvrtak 23. novembra u Muftijstvu tuzlanskom.
Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, se zahvalio muftiji Adiloviću i njegovim saradnicima na ovoj posjeti tokom koje su razmijenjena iskustva u radu dvaju muftijstava. Muftija Fazlović je istakao važnost dobre saradnje medresa u Tuzli i Travniku, kao i zajednički pronalazak odgovora na mnoga aktuelna pitanja i izazove.
Razgovarano je i o radu medžlisa, a posebno o organizaciji rada džemata u gradskim sredinama, zatim radu drugih ustanova na ovim muftilucima, kao i o edukativnim programima i programima za mlade, te predmetu Islamska vjeronauka.
Susretu su prisustvovali i pomoćnici muftije tuzlanskog Sead Seljubac i Muamer Zukić, direktori medresa Ahmed Hatunić i Dževdet Šošić, pomoćnik direktora travničke medrese Safet Durguti, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed Huskanović i sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.
Oni su podne namaz klanjali u Gazi Turali-begovoj džamiji, koja je zajedno sa haremom i turbetom proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, nakon čega su posjetili i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Behram-begovu medresu i vakufski objekat u izgradnji pored džamije Kralj Abdulah u Tuzli.