Sastanak Organizacionog odbora Kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije održan je 25. aprila 2024. godine u Riječanskoj džamiji u Zvorniku. Sastankom je predsjedavao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, predsjednik Organizacionog odbora.

Usvojen je Program manifestacije za 2024. godinu, Odluka o dodjeli nagrade Povelja Hasan Kaimija za životno djelo, te druge potrebne odluke u vezi s ovogodišnjim održavanjem manifestacije.

Manifestacija Dani Hasana Kaimije, koju organiziraju Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik, ove godine se održava po dvadeset i prvi put. Svojim odabranim sadržajima manifestacija jača duhovnost muslimana, promovira univerzalne vrijednosti, čuva i promovira kulturnu baštinu, naslijeđe Bošnjaka Podrinja i cijele Bosne i Hercegovine.

U okviru programa ovogodišnjih Dana Hasana Kaimije, realizirat će se veliki broj događaja kao što su izložbe, promocije knjiga, književne večeri, mevlud i drugi programi.

Ime dobitnika Povelje Hasan Kaimija za životno djelo bit će objavljeno na press konferenciji u utorak, 4. juna 2024. godine, kao i program ovogodišnje manifestacije, imena autora čija su djela ušla u uži izbor za Plaketu Hasan Kaimija za najbolje djelo te imena pobjednika literarnog konkursa.