Uprava za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa konsultantskom firmom Imtec d.o.o. i Muftijstvom tuzlanskim, 25. aprila ove godine, organizirala je edukaciju za korištenje elektronskog protokola Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao dijela jedinstvenog Informacionog sistema Islamske zajednice.

Na ovoj edukaciji, kojoj su prisustvovali sekretari medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog, predstavljan je način korištenja elektronskog protokola u kreiranju predmeta i službene korespondencije, te su prisutni upoznati sa prednostima korištenja određenih aplikacija.

Izlagači su bili Zijad Suljić, voditelj Odjela za standardizaciju, gradnju i opće poslove Rijaseta, Amir Sakić, Rukovodioc Centra za obuku i kadrove, Elvis Crnić, menadžer razvoja u konsultatnskoj firmi Imtec d.o.o., Amer Kulić, voditelj Odsjeka za opće poslove i informatizaciju i Dženana Rahmanović, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog.

Korespondencija medžlisa putem elektronskog protokola trebala bi zvanično početi u ponedjeljak, 3. juna 2024. godine.