Nova školska i mektebska godina je počela, te je tim povodom u subotu 11. septembra 2021. godine održan seminar za imame i vjeroučitelje Medžlisa IZ Kalesija.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim, povodom nove školske i mektebske godine organizovao je seminar za imame i vjeroučitelje sa područja Medžlisa IZ Kalesija. Na početku seminara uvodno obraćanje imao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem-ef. Mešanović, koji je predstavio rezultate na polju mektebske pouke i islamske vjeronauke na području Kalesije.

Dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, u okviru seminara održao je predavanje o važnosti vjeronauke i mektebske pouke.

Dr. Enes Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, govorio je o Novom nastavnom planu i programu mektebske pouke.

Na kraju seminara imami Medžlisa IZ Kalesija su aktivno učestvovali u radu seminara govoreći o mektebskoj pouci i Novom nastavnom planu i programu, novim Ilmihalima i mektebskoj-pedagoškoj dokumentaciji.