U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli održana je promocija knjige “Imidž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini”, autora Emira Džambegovića, a u organizaciji Muftijstva tuzlanskog.

Promotori knjige su bili dr. Adnan Jahić, profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli i Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, a moderator Midhat Čaušević.

U svome obraćanju direktor Hatunić je, između ostaloga, istakao da ova knjiga može poslužiti i kao dobar vodič i priručnik svima onima koji se bave komunikacijom među ljudima i odnosima s javnošću.

U svome izlaganju dr. Adnan Jahić je kazao da neki autorovi stavovi i prijedlozi možda mogu izgledati idealistički, intelektualistički, bez dovoljnog oslonca u stvarnim mogućnostima struktura IZ u BiH na planu organizacijskog preobražaja i reforme, ali i da je vidljvio da se “snaga i utemeljenost autorovih poruka sasvim sigurno zasnivaju na uvidima u obim nevolja koje IZ u BiH ima na polju plasiranja pozitivnog dojma o sebi, uz njegovo ovdje neupitno ljudsko i muslimansko htijenje i želju da se uočene deformacije otklone, a IZ nađe optimalni modus vivendi i modus operandi u savremenim raznolikim izazovima bremenitom civilizacijskom i društvenom kontekstu.” 

Na promociji je govorio i sam autor, ističući da on u ovoj knjizi otvoreno analizira imidž IZ-e u BiH i nudi konstrukutivne prijedloge za unaprijeđenje njenog djelovanja. Iskazao je nadu da će ona ostvariti utjecaj i na IZ-e u BiH i općenito na javnost.

Izdavač je El-Kalem, izdavački centar Islamske zajednice u BiH u Sarajevu.

{gallery}2303140{/gallery}