Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 23. marta 2023. godine.

Usvojen je izvještaj o radu Muftijstva tuzlanskog za 2022. godinu. Zaključeno je da su realizirane značajne aktivnosti planirane u protekloj godini te da je obim obavljenog posla veći u odnosu na ranije godine.

Na sjednici je razmatrana informacija o izvještajima o radu i izvještajima o realizaciji budžeta za 2022. godinu, kao i planovima budžeta za 2023. godinu, u medžlisima na području Muftijstva tuzlanskog. Razmatran je i informacija o prisustvu predstavnika Muftijstva tuzlanskog sjednicama skupština medžlisa u 2023. godini.

Usvojena je informacija o provedenoj akciji „Dani podrške Behram-begovoj medresu u Tuzli“ koja se svake godine realizira na području Muftiluka tuzlanskog.

Razmatrana je informacija o realizaciji akcije „Od Bošnjaka s ljubavlju“ na području Muftiluka tuzlanskog za stradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji. Iskazana je zahvanost svim džematlijama i svim ljudima na području Muftiluka tuzlanskog koji su dali svoj veliki doprinos u ovom dobročinstvu.

Na sjednici je razmatrana informacija o provedenom regionalnom takmičenju iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola. Na takmičenju koje je održano 18. marta 2023. godine u Behram-begovoj medresi učestvovalo je 56 učenika VIII razreda i 52 takmičara IX razreda iz 62 osnovne škole, te 26 takmičara iz 21 srednje škole.

Utvrđen je prijedlog Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u BiH za najistaknutijeg vakifa s područja Muftiluka tuzlanskog u 2022. godini.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.