U Muftijstvu tuzlanskom je u četvrtak 16. aprila ove godine održana redovna sjednica Savjeta muftije tuzlanskog. Sjednicom je predsjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Članovima Savjeta prezentirani su planovi rada Muftijstva i medžlisa za 2015. godinu. Utvrđen je kalendar vjerskih i kulturnih manifestacija. Obavljene su pripreme za mektebsko i vjeronaučno takmičenje, te konsultacije za obavljanje kolektivnih dženaza u Vlasenici, Zvorniku, Bratuncu, Brčkom i Srebrenici. Posebno je naglašena važnost priprema za obavljanje dženaze u Srebrenici i obilježavanja 20. godišnjice Genocida.

Članovi Savjeta su informirani od Okružne izborne komisije o provođenju izbora u Islamskoj zajednici za mandatni period 2014-2018. godina na području Muftijstva tuzlanskog.

Usvojene su informacije o realizaciji akcija Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli, te prikupljanja prehrambenih artikala za potrebe narodnih kuhinja koje djeluju u okviru Regionalnog odbora Merhameta Tuzla, a koje su provedene u svim džematima na području Muftijstva tuzlanskog.