Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak 3. septembra 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Članovi Muftijstva tuzlanskog razmatrali su informaciju o pripremama za početak nove mektebske i vjeronaučne godine na području Muftiluka tuzlanskog. Krajem augusta je održan seminar za vjeroučitelje s područja Muftiluka tuzlanskog, a planirano je i održavanje sminara na kojem će učesnici biti upoznati sa Nastavnim planom i programom mektebske pouke i njegovom primjenom, te predstavljena nova mektebska pedagoška dokumentacija. Izvršene su i sve druge potrebne pripreme za uspješan početak mektebske i vjeronaučne godine.

Na sjednici je razmatrana informacija o provedenim raspravama o nacrtima normativnih akata Islamske zajednice: Pravilnik o imamima, Pravilnik o planiranju i izvještavanju, Protokol o postupanju u slučaju napada na institucije, predstavnike ili objekte Islamske zajednice. Zaključeno je da je javna rasprava uspješno provedena, te će njeni rezultati biti upućene Rijasetu Islamske zajednice u BiH.

Razmatrana je i informacija o dodjeli jednokratne pomoći penzionisanim imamima na području Muftiluka tuzlanskog, te je dato mišljenje o opravdanosti realiziranja infrastrukturnih projekata u medžlisima Kalesija i Živinice.

Tokom sjednice su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Muftijstva.
Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi dr. Sead Seljubac i Muamer Zukić, te sekretar Muhamed Hasanspahić.