Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak 3. februara 2022. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojena odluka o proglašenju 15. februara datumom od posebnog značaja za Muftijstvo tuzlansko. Ovaj datum veže se za vakufnamu plemenitog vakifa Gazi Turali-bega a ove godine navršava se 450 godina njegovog vakufa. Gazi Turali-beg je uvakufio mnoga dobra u mjestima širom tadašnjeg Osmanskog carstva. Od svih njegovih vakufa ovaj u Tuzli je najznačajniji. Kako bi se ukazalo na značaj Gazi Turali-begovog vakufa u vremenu kada je nastao ali i njegov veliki značaj za muslimane danas, te povodom jubileja 450 godina, Muftijstvo tuzlansko je 15. februar proglasilo datumom od posebnog značaja. Muftijstvo tuzlansko će svake godine obilježiti ovaj datum, te će podržati aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, kao i druge ustanove u njegovom obilježavanju.

Na sjednici Muftijstva tuzlanskog data su mišljenja u vezi s vakufskim predmetima na području medžlisa Zvornik (Međeđa, Đile, Hasići, Jošanica), Gradačac (Vučkovci) i Puračić (Turija).

Usvojena je informacija o rješavanju imovinskih pitanja neophodnih za početak izgradnje objekta “B” Muftijstva tuzlanskog.

Na sjednici su potvrđene i odluke usvojene na ranije održanim vanrednim sjednicama. Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.