Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u petak, 1. novembra 2019. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojen prijedlog Poslovnika o radu savjeta Muftijstva tuzlanskog, kao i smjernice za izradu godišnjeg plana rada Muftijstva, medžlisa i ustanova. Prezentirana je i informacija o realizovanim i planiranim projektima privrednog osnaživanja povratnika u bosanskohercegovačkom entitetu RS na području Muftiluka tuzlanskog.

Prezentirani su propisi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čija je izrada i donošenje u toku, te je usvojena odluka o pokretanju akcije “Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM” koju će realizovali muallimi i vjeroučitelji sa polaznicima vjeronaučne i mektebske nastave u medžlisima u Tuzli, Gračanici, Kalesiji, Kladnju, Srebreniku, Gornjoj Tuzli, Vlasenici, Bratuncu i Srebrenici.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, te sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.