Tokom sjednice, između ostaloga, usvojena je informacija o realizaciji projekta osnivanja Muzeja Genocida koji provodi PAX organizacija i Ambasada Kraljevine Holandije, nacrtu stalne izložbe u okviru Muzeja

Redovna sjednica Savjetodavne radne grupe Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve Genocida iz 1995. godine održana je 31. marta 2016. godine u Srebrenici.

Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovali su joj članovi ovog tijela: predstavnici udruženja srebreničkih majki, načelnik Općine Srebrenica i glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica.

Tokom sjednice, između ostaloga, usvojena je informacija o realizaciji projekta osnivanja Muzeja Genocida koji provodi PAX organizacija i Ambasada Kraljevine Holandije, nacrtu stalne izložbe u okviru Muzeja (komanda Holandskog bataljona). Članovi Savjetodavne grupe su informirani i o pripremama za obilježavanje 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima i dženaze 11. jula. Usvojeno je i nekoliko prijedloga, čijom realizacijom će se doprinijeti kvalitetnijem prihvatu brojnih posjetilaca Memorijalnog centra koji svakodnevno posjećuju šehitluke u Potočarima.