U utorak, 7. novembra 2023. godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je Memorijalni centar Srebrenica te je predsjedavao sjednicom Savjetodavne radne grupe Memorijalnog centra

Članovi Savjetodavne radne grupe su na ovoj sjednici informirani o realizaciji programa obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica. Izvještaj je prezentirao Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora.

Savjetodavna radna grupa se zahvalila Organizacionom odboru za velike napore koji su uloženi kako bi se realizirao obiman program obilježavanja 28. godišnjica od genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić je članove Savjetodavne radne grupe izvijestio o aktivnostima od posebnog značaja za rad ovog centra. Naglasio je značaj nekih od planiranih projekata, važnost razvoja arhiva Memorijalnog centra te saradnju sa sličnim centrima u Evropi i svijetu. Istaknut je i značaj ibadeta džuma-namaza koji se već sedam godina obavlja na musalli šehitluka u Potočarima.

Savjetodavna radna grupa je iskazala posebnu zahvalnost direktoru Emiru Suljagiću i zaposlenicima Memorijalnog centra Srebrenica na njihovom velikom zalaganju u misiji koju obavljaju dvadeset godina. Iskazana je podrška radu Memorijalnog centra, aktivnostima koje se realiziraju tokom cijele godine, te razvoju potrebne infrastrukture.

Na ovoj sjednici su razmatrane i smjernice za obilježavanje 29. i 30. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica.