Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak, 7. novembra ove godine medžlise Srebrenica i Bratunac.

U Srebrenici je muftija obišao radove na obnovi džamije u naselju Vidikovac. Ova džamije je devastirana tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu a njena munara je u potpunosti porušena. Obnova je počela je u aprilu ove godine, te su već 5. novembra, prvi put nakon genocida u Srebrenici, zasjali kandilji na novoj munari. Na području MIZ Srebrenica do sada su obnovljene sve džamije osim džamije u naselju Sase i džamije na Vidikovcu čija obnova je u toku.

Muftija Fazlović je isti dan održao radni sastanak s glavnim imamom i predsjednikom Damir-ef. Peštalićem i Faruk-ef. Hasanovićem na kojem je razgovarano o mektepskoj nastavi, vjerskim programima i infrastrukturnim projektima ovog medžlisa.

Tokom posjete Medžlisu IZ Bratunac muftija Fazlović je obišao radove na izgradnji administrativne zgrade medžlisa. Završena je prva faza ovog projekta, a nakon potpunog završetka radova Islamska zajednica će u Bratuncu imati objekat koji će značajno pomoći razvoju ovog medžlisa. Jedan od njegovih važnih sadržaja će biti i obdanište.

Nakon uvida u tok radova na ovom projektu, muftija Fazlović je održao radni sastanak s glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa IZ Bratunac Elvir-ef. Hodžićem i Admir-ef. Velićem. Razgovarano je o mektepskoj pouci i infrastrukturnim projektima medžlisa.

Radnoj posjeti medžlisima Srebrenica i Bratunac prisustvovao je sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.

1/5