U nedjelju 5. oktobra 2014. godine, drugog dana Kurban-bajrama, u Tuzli je organiziran tradicionalni bajramski prijem Muftijstva tuzlanskog.

Muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović bio je domaćin brojnim prijateljima i gostima iz vjerskog, društvenog i kulturnog života Tuzle, Tuzlanskog kantona i drugih područja na kojima djeluje Muftijstvo tuzlansko.

Prijem je održan u Behram-begovoj medresi, a prisustvovali su mu predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Safet Softić, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić, zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, načelnici općina, glavni imami i imami i drugi gosti.

U svome obraćanju, muftija Fazlović se osvrnuo na značaj ovog blagdana za muslimane. Između ostaloga, on je kazao:

– Osim što nas Kurban-bajram uvodi u stanje vjerničkog duhovnog uzdizanja, on je istovremeno i simbol zajedništva, a manifestacija tog zajedništva je i druženje s odgovornim ljudima u svojim ulogama koje obavljaju.

Muftija je iskazao i svoju radost zbog bajramskog susretanja ljudi:

– Posebno smo sretni što su se pozivu odazvali brojni predstavnici institucija i prijatelji Islamske zajednice u BiH. Drago mi je što svi skupa provodimo lijepe trenutke obilježavajući ovaj blagdan – rekao je muftija Fazlović.

Prijem Muftija 2