Kamen temeljac za ovu džamiju položen je 2009. godine. Namazi i ostali ibadeti u njoj su se počeli obavljati već 2011. godine.

U subotu 30. augusta u naselju Hajdarovac, prigradskom novom džematu na području Medžlisa IZ Gračanica, u prisustvu brojnih vjernika, otvorena je nova džamija.

Riječ je o savremeno uređenoj džamiji u okviru budućeg islamskog centra Hajdarovac, koji, prema projektu, podrazumijeva izgradnju još nekoliko pratećih objekata.

Kamen temeljac za ovu džamiju položen je 2009. godine. Namazi i ostali ibadeti u njoj su se počeli obavljati već 2011. godine.

Pored velikog broja imama i glavnih imama, osoba iz javnog života, te predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Gračanica Admira Brkičevića, glavnog imama Smaje-ef. Mustafića i općinskog načelnika Nusreta Helića, svečanosti otvorenja prisustvovali su i ataše za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske Hasan Atli, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i izaslanik Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH muftija Ismail-ef. Smajlović.

U završnici svečanosti muftija Smajlović proglasio je džamiju vakufom muslimana i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Potom je ključeve džamije uručio hadži Mesutu i hadži Emini Husanović, kao najzaslužnijim džematlijama u njezinoj izgradnji, da džamiju otvore.

{gallery}0109140{/gallery}